Cramele Ulm Logo

Viile trainice cresc din vițele cu rădăcinile cele mai adânci. În Sălajul de vest, viile cresc împreună.

Proiectul Cramele Ulm e asocierea a cinci viticultori din zona DOC Crișana, care și-au adus laolaltă priceperea de podgoreni și dragul de dealurile blânde de acasă.

Mărturie despre puterea asocierii și a accesului la resurse în dezvoltarea comunităților locale, proiectul țintește creșterea competitivității vinurilor silvane, pe plan local și internațional.

Astfel, producătorii beneficiază de asistență tehnică în fiecare fază de dezvoltare: de la producție, procesare și depozitare, la marketing, asistență juridică și suport în vederea accesării de finanțări rambursabile și nerambursabile.

În baza unui plan de afaceri comun, producătorii de vin silvan organizează târguri și evenimente gastronomice, circuite tematice și tururi de degustări în zona pitorească a Crișanei.

Acum o forță în regiune, cei cinci asociați din Cooperativa Agricola DOC Crișana au dat podgoriilor silvane un nou renume în industria vinurilor românești.

Creșterea lor, susținută de tehnologii și cunoștințe moderne de viticultură, a intrat într-o nouă etapă: vinurile silvane sunt iubite peste hotare.

Slide Proiect finanțat prin fonduri europene nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) ,www.afir.info Împreună creștem satul românesc.