CRAMA FORT SILVAN
CRAMA FORT SILVAN
AVANPOST NORDIC AL VITICULTURII
Poziționarea geografică de-a lungul paralelei 47 latitudine nordică și ambiția de a produce vinuri într-un climat răcoros fac din Fort Silvan avanpostul nordic al viticulturii românești.
Aici, strugurii ajung la maturitate și acumulează arome mult mai lent.
Vinurile rezultate sunt complexe și echilibrate, cu o aciditate ridicată și un pronunțat caracter mineral. Acest lucru le face să fie ideale pentru a fi servite alături de cele mai diverse preparate culinare, cărora le accentuează savoarea.
Zona Sălajului are o lungă tradiție a viei și vinului, iar tendințele de evoluție ale climei la care se adaugă progresul făcut în viticultură și vinificație fac ca viitorul acestei zone viticole să fie foarte promițător.
Podgoria se întinde pe pantele însorite ale Camărului, sat aflat la poalele Măgurii Șimleului. Via este cultivată la liziera pădurii, acolo unde zona oferă o priveliște spectaculoasă asupra întregii văi. Crama, cu o arhitectura unică, a fost construită din piatră și acoperită cu pământ.
- Suprafața cultivată: total 33,5 hectare
- Soluri: brune de pădure, podzolice, acide, argiloase în substraturi.
- Expoziția plantației: sudică
- Soiuri de struguri: Fetească Regală, Riesling Italian, Muscat Ottonel, Traminer, Merlot, Pinot Noir, Fetească Neagră, Cadarcă.